En håndbok som gir fagforeningsfolk viktige redskap for å motarbeide sosial dumping i arbeidslivet. Les mer | ![]() |
Denne fyldige kommentarutgaven vil være et referanseverk for alt arbeid innen arbeidsmiljølovens områder. Les mer | ![]() |
Nesten hver dag opplever engasjerte tillitsvalgte et behov for å kunne mer om økonomi og regnskap. Denne boken er skrevet for å gi dem og andre med samme behov den forståelsen de trenger. Les mer | ![]() |
Studentopptak startet på den første offentlige godkjente fagskole HMS. Les mer | ![]() |
AOF lanserte høsten 2012 ny grunnopplæring arbeidsmiljø hvor krav til kvalitet og fleksibilitet står i sentrum. Les mer | ![]() |
Trenger du basisinformasjon om personvern i arbeidslivet, så er dette kurset for deg. Les mer | ![]() |
Mange syke ansatte i hotell- og restaurantbransjen presses til å gå på jobb.
Det bekrefter både fagforeningen og Arbeidstilsynet.
Leder i Oslo og Akershus hotell og restaurantarbeiderforening, Jorid Tveita, tror tvang er utbredt.
- Det er et problem i bransjen, at ansatte blir tvunget til å komme på jobb når de ringer for å si at de er syke, sier hun til NRK Østlandssendingen.
Når jobben din er å lage mat er det ekstra viktig å være frisk selv. Det visste ettertrykkelig det store diare`utbruddet på Clarion Hotell Gardermoen i september, hvor 192 gjester ble smittet av syke kjøkkenansatte.
Men selv om konsekvensene kan være store, mener Tveita at ledere ofte utøver press på syke ansatte.
Hele denne saken om syke ansatte som presses på jobb finner du hos NRK Østlandssendingen.