Bøker

Sosial dumping fra A til Y

En håndbok som gir fagforeningsfolk viktige redskap for å motarbeide sosial dumping i arbeidslivet.
Les mer

Arbeidsmiljøloven

Denne fyldige kommentarutgaven vil være et referanseverk for alt arbeid innen arbeidsmiljølovens områder.
Les mer

Å forstå tallene - Økonomi og regnskapsforståelse for tillitsvalgte

Nesten hver dag opplever engasjerte tillitsvalgte et behov for å kunne mer om økonomi og regnskap. Denne boken er skrevet for å gi dem og andre med samme behov den forståelsen de trenger.
Les mer

Kurs

Nyhet: Fagskole HMS

Studentopptak startet på den første offentlige godkjente fagskole HMS.
Les mer

Ny grunnopplæring

AOF lanserte høsten 2012 ny grunnopplæring arbeidsmiljø hvor krav til kvalitet og fleksibilitet står i sentrum.
Les mer

Personvern og arbeidsliv - Nettkurs

Trenger du basisinformasjon om personvern i arbeidslivet, så er dette kurset for deg.
Les mer

Aktuelt


Hardt å være ung kokk

Kokkene utnyttes, trakasseres og trues på arbeidsplassen, sier leder for Hordaland hotell- og restaurantforening Djevat Hisenaj til BT.no.
Vondt i hodet

- Utviklingen vi ser i Bergen er meget alvorlig. 
Vi får stadig flere rapporter om at kokkene utnyttes, trakasseres og trues på arbeidsplassen.  
Spesielt unge lærlinger er i utsatte posisjoner, sier leder for Hordaland hotell- og restaurantforening, Djevat Hisenaj.

BT har fått tilgang til flere pågående saker fra profilerte hotell og restauranter i Hordaland:
Ved et populært hotell har en stor gruppe av de ansatte blitt systematisk underbetalt. 
En kjent bergensrestaurant opererer med ulovlige vaktlister. Et bekymringsbrev fra ansatte hos en restaurantkjede varsler om trusler og trakassering på arbeidsplassen, samt varsel om oppsigelse dersom de ansatte melder seg inn i fagforening.
Ansatte skal også ha blitt truet til å signere kontrakter om trekk i lønnen.
Hundrevis av arbeidstimer nektes utbetalt eller avspasert.

 

Les mer om tøffe forhold i Bergens restaurantbransje hos BT.no




Annonse Annonse Annonse