spacer document image 1 spacer2
Sveiser omkom
En sveiser fra et innleid selskap døde nylig grunnet oksygenmangel da han utførte vedlikeholdsarbeid på Metallkrafts fabrikk i Yangzhou i Kina. Undersøkelser i ettertid viser at Metallkrafts rutiner for arbeid i lukkede rom ikke var blitt overholdt.

- Rutinene vurderes nå på nytt og de ansatte vil gjennomgå ny opplæring før arbeid i lukkede rom gjenopptas. Metallkraft legger stor vekt på sikkerheten og ytterligere tiltak vil bli innført for å hindre at ulykker kan inntreffe igjen på våre produksjonssteder, sier selskapets administrerende direktør Gunnar Kulia i en pressemelding. Han legger til at meldingen om den tragiske ulykken er mottatt med sorg.

Elisabeth Haaversen, LOs distriktssekretær i Vest-Agder, forteller at hun var på besøk ved Metallkrafts hovedkontor i Kristiansand for halvannen måned siden. 
- Vi tok opp spørsmålet om helse, miljø og sikkerhet ved fabrikken i Kina. Og selv om det er vanskelig å ha noen mening om denne konkrete ulykken, var vårt generelle inntrykk at selskapet driver veldig ordentlig der nede, sier Haaversen.

 

Du kan lese mer om denne tragiske arbeidsulykken hos Fædrelandsvennen.