spacer document image 1 spacer2
Hardt å være ung kokk
Kokkene utnyttes, trakasseres og trues på arbeidsplassen, sier leder for Hordaland hotell- og restaurantforening Djevat Hisenaj til BT.no.

- Utviklingen vi ser i Bergen er meget alvorlig. 
Vi får stadig flere rapporter om at kokkene utnyttes, trakasseres og trues på arbeidsplassen.  
Spesielt unge lærlinger er i utsatte posisjoner, sier leder for Hordaland hotell- og restaurantforening, Djevat Hisenaj.

BT har fått tilgang til flere pågående saker fra profilerte hotell og restauranter i Hordaland:
Ved et populært hotell har en stor gruppe av de ansatte blitt systematisk underbetalt. 
En kjent bergensrestaurant opererer med ulovlige vaktlister. Et bekymringsbrev fra ansatte hos en restaurantkjede varsler om trusler og trakassering på arbeidsplassen, samt varsel om oppsigelse dersom de ansatte melder seg inn i fagforening.
Ansatte skal også ha blitt truet til å signere kontrakter om trekk i lønnen.
Hundrevis av arbeidstimer nektes utbetalt eller avspasert.

 

Les mer om tøffe forhold i Bergens restaurantbransje hos BT.no